Žiko, izvini se!

Zloupotrebljavajući razgovor sa decom na temu sporta, u kojem bi trebalo da do izražaja dođu pojedinačni kvaliteti, trud i talenat bez obzira na pol, voditelj i urednik emisije “Žikina Šerenica” u terminu od 9 do 11 sati na RTS 1, Živorad Nikolić na krajnje grub, ponižavajući i neprihvatljiv, a pre svega neodgovaran i neprofesionalan način uvredio je sve žene Srbije.

Vređajući devojčicu u živom prenosu na Javnom servisu Srbije, voditelj je na krajnje primitivan način omalovažio i nju i uspehe naše priznate teniserke postignute upornim radom i trudom, a ne putem privilegija braka ili na neki drugi način, ali i sve žene. Naime, nakon što joj je postavljeno pitanje ,,Ti ćeš biti Ana Ivanović, a?” , voditelj upućuje komentar da će verovatno kao i poznata teniserka Ana Ivanović dobro da se uda, uz dodatno objektifikovanje maloletne devojčice (pitajući dečaka da li mu se sviđa njen fizički izgled rečenicom ,,Lepa je, zgodna je, a?”  VIDEO).

Zahtevamo da Živorad Nikolić uputi javno izvinjenje gošći iz emisije, Ani Ivanović i svim ženama Srbije. Zahtevamo da RTS emituje saopštenje ili tokom njegove emisije ili tokom drugog visoko gledanog termina na Javnom servisu.

Građani i građanke Srbije ne plaćaju pretplatu kako bi ih voditelj jedne od najgledanijih emisija obmanjivao stereotipima i primitivnim šovinističkim humorom kome nije mesto u javnom prostoru.

 

#ZikoIzviniSe

 

Ispred neformalne organizacije,

 

Serbia Lean In,

Kristina Jazinka Nikolić, Zoja Kukić i 130 žena, članica organizacije

 

Za dodatne informacije možete se obratiti Kristini Jazinki Nikolić i Zoji Kukić putem email-a: info@serbialeanin.org

Više o organizaciji Serbia Lean In možete naći na: https://serbialeanin.org/2016/07/25/serbia-lean-in-empower-me/

ZikoIzviniSe

7 thoughts on “Žiko, izvini se!

  1. Zahtevajte da se ukine Farma, Parovi, Maldivi i ostali rijaliti programi. Zahtevajte da se starlete i “pevacice” pomere sa naslovnih strana, da novinari prestanu da pisu o poznatima koji ne zasluzuju da budu poznati, i o deci poznatih. Zahtevajte da se kulturologija koja se pripoveda putem svih medija promeni iz korena, ovo sto je Zika rekao je samo posledica toga. Slazem se da je ne primereno, ali problem lezi negde drugde.

    Like

  2. Prostak, carapan, koji misli da kao u “zemlji carapaniji”(Trsteniku i Krusevcu) se i zene i muskarci vaspitavaju da se udaju za pare. Fujjj

    Like

  3. E stvarno jedno veliko Razocarenje je Zika Sarenica. Majku mu bre pa ti si bio ponos i primer svima nama kroz nase detinjstvo! Jel moguce covece da si tako nisko spao, a mozda i nisi mozda si sve vreme bio takav ali si se tek sada otkrio! Toliko uspesnih zena imamo, i hvala Bogu i narodu da i ovim teskim ekonomskim i finansijskim momentima uopste imamo decu koja su abiciozna i imaju velike snove! KO SI TI?! KO SI TI DA SE USUDIS da to postavis pod pitanjem, pretstavis kao ismevanje i stereotip! KO SI TI?! Odlika Srbije?! Sram te bilo! Vidis ta ista zena Ana Ivanovic je daleko veci uspeh od tebe! Daleko vise ljudi je zna i postuje! Ona je odlika Srbije, ona je nas ponos, KAO sto ce i ta devojcica biti! A ti matori covece… Ti si zaborav!

    Like

Leave a comment